Du er her

Spis Lokalt og Kosmorama samarbejder

”Så meget godt i vente” - En film om bonden, universet og bureaukratiet

Spis lokalt og Kosmorama gik sammen om et arrangement med film og smagsprøver på lokale fødevarer! Det foregik i den lokale biograf Kosmorama, og man kan roligt sige, at det var en succes, da der var fuldt hus - alle billetter solgt, og publikum var i alle aldersklasser.

- Kl. 18.00–18.45 serverede Spis Lokalt smagsprøver på lækkerier lavet af varer fra forskellige lokale fødevareleverandører.
- Kl. 18.45 fortalte Henrik Terkelsen (kalvesalg på Glænø) lidt om de udfordringer han selv har haft med salg af kalvekød, og lægger dermed op til filmens beretning om bondens problemer.
- Kl. 19-20.30 vistes filmen "Så meget godt i vente"
Efter filmen var der livetransmission med debat med et panel bestående af nøglepersoner inden for området.

Lidt om filmen:
Niels er en idealistisk landmand. Hele hans livssyn handler om bæredygtighed og om at leve i harmoni med og have respekt for naturen. Niels og hans kone Rita producerer råvarer til de bedste restauranter i Danmark. Men deres måde at drive landbrug på er en torn i øjet på myndighederne, som truer med at fratage Niels retten til at have dyr på gården, selvom landets førende kokke står i kø for at få gårdens produkter. For Niels er gården – Thorshøjgaard – og hans dyr en del af hans visioner for fremtidige generationer. Han ønsker, at den jord, han efterlader, skal være frugtbar og til glæde for mennesker i de næste tusinde år …
Instruktøren Phie Ambo har fulgt Niels tæt i flere år; når han plejer sine dyr, dyrker sine marker og kæmper mod myndighedernes kontrollanter.